Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Kanonresultat för upp oss i RSTns toppskikt

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Det var Torbjörn Hägnander som åkte Hasslösa-Laxå fpl-Hovby med 154 km/t i sin LS10. Ett resultat som för upp Torbjörn på en andra plats i RSTns hastighetsmoment.

Några andra som åkte fort igår var Thomas Pyls, som i sin Nimbus 3. Han hade med sig Lennart Hägnander upp till Lyrestad, en 127 km lång uppgift som de snittade 139,61 km/t. Även Claes Andersson åkte fort tillsammans med Tompa i deras Duo Discus så flög de 118 km med ett sniitt av 123,40 km/t.

Själv flög jag och pappa en 42 mila mellan Billingen och lite sydost Vårgårda/Herrljunga fram och tillbaks med 97,64 km/t, men vi siktade på distans och fortsatte sen att poba så totaldistansen blev 718,7 km, en flygning på 8 timmar och 12 minut. Ett resultat som just nu för upp oss i en totalledning av RSTns distanstävling och vi ligger två totalt i allmänklass endast efter Janne Nordh från Örebro. Janne startade hos oss igår på ett försök att sätta svenskt rekord på rakbana, men det tillät inte vädret, han kom lite drygt 50 mil…

I segelflygallsvenskan är nu klubben tvåa endast efter Uppsala, men nu skall vi satsa på hastighet så vi kanske kan ge dem en kamp på slutet!

För aktuella resultat besök: http://rstonline.homeip.net/lagresultat1_allsvenska.html

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)