Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Utlånade flygplan

Publicerad av Rasmus Johansson

Under SM/DM i Skövde som avgörs den 16-23 juli så är UIZ utlånad till Leif Sendelius, som ska försvara klubbens färger i 18-metersklassen tillsammans med Torbjörn Hägnander som tävlar med deras LS10a.

I 2-sits är tanken att tre ekipage från klubben deltar Bengt Karlsson/Claes Andersson lånar Segelflygets Duo Discus XLT, mot att vi lånar ut UHT till Ålleberg under denna period. I övrigt har de privatägda duosarna UTG med Jan och Gösta Andersson samt URA med Kjell och Hans Folkesson anmält sitt deltagande. Under förutsättning att URAs huv kan bli reparerad tills dess, då det idag klantades vid indragning av Grob 109an UAB så att vingen förstörde huven på URA. Jag vill uppmuntra alla privatägare och klubbmedlemmar att stressa ner, landa i tid och var försiktig med allt material för vi skall inte ha några former av markskador på flygplan! Speciellt våra sköra huvar, de skall alltid stängas även när det inte blåser om man inte håller på att sätta sig i eller går ur. Var extra uppmärksamma när vi flyger med passagerare!

Direkt efter SM i Skövde arrangerar Västergötlands Flygsportförbund ett läger i Tjeckien. Flera LFK medlemmar deltar och därför kommer vi låna ut UOK  dit ner, liksom URA. UOK kommer därför vara borta 24 juli-9 augusti.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)