Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Allt i luften

Publicerad av Rasmus Johansson

– Vi testade mest utrustningen då vi förändrat en del kring instrumentplaceringarn, avslöjar Jan Andersson som idag flög en pilot optimerad bana på 18 mil tillsammans med Claes Andersson.

– Runt Lidköping var det helt dött, termiken fanns längre inåt land så vi valde att poba istället för den fördeklarerade banan, förklarar Jan.

Medelhastigheten blev drygt 95 km/t vilket för upp dem på andra plats i RSTns allmänna klass, medan de tar ledningen i distansmomentet.

Med mitt och pappas resultat i lördagens kraftiga blåst uppemot 50 km/t fick vi ihop en 12 mil pob med en medelhastighet på 77 km/t, vilket tar oss Lidköpings Flygklubb till ledningen av segelflygallsvenskan liksom 10-mannalag.

Skoj att det var så många som var ute i lördags, trots det svaga vädret. Det är alltid skoj att komma igång och i lördags bjöds vi på massor av tranor att flyga termik med. Passa nu på när ni har dessa termikguidare i området, för vädret ser ut att bli bra alla dagar i veckan. Själv får jag vänta in skärtorsdag innan jobbet tillåter mig att flyga igen!

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)