Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

57 passagerarstarter med flygvapenungdom!

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Det var gemytlig stämning när vi hade besök av flygvapenungdom. På torsdagen gjordes 23 starter med sådana som redan provat-på att flyga medan fredagens 34 starter gjordes med ungdom med mindre eller ingen flygerfarenhet.

– Jag är nervös, jag har aldrig ens suttit i ett flygplan. Varken passagerarflygplan eller mindre, berättar en av deltagarna.

Samtliga fick flyga occh även om några blev illamående så var det en övervägande stor majoritet som njöt av aktiviteterna hos oss. Ännu bättre hade det givetvis varit om alla av våra piloter också vågat låta passagerarna fått prova-på att styra lite – det ingår i en riktig prova-på start!

Jag vill även passa på att tacka alla funktionärer som hjälpte till dessa dagar. Speciellt pappa som haft dialogen med försvarets ungdomsorganisation och som såg till att både ställa upp som funktionär bägge dagarna och bemannade upp för arrangemanget. Jag vill också passa på att nämna Hans Christensson, Kurt Fridén, Kurt Littorin, Lutz Donnerhack, Ursulla Donnerhack, Lillemor Folkesson, Jan Andersson, Urban Sörme m.fl.

Tack för en bra PR-insats för flygsporten och segelflyg! 

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)