Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Vi behöver din hjälp med Segelflygets dag 30 maj, 4 och 6 juni!

Publicerad av Rasmus Johansson

Vädret kan dock inte alltid passa oss segelflygare och årets majmånad är utan tvekan den sämsta för segelflyg, som jag har upplevt sedan jag fick mitt certifikat 1989. Vi ska inte misströsta för vi har ändå haft bra mycket bättre väder än Polen, Slovakien och Tjeckien som haft massvis med regn, så nu är flertalet flygplatser stängda i området.

I skrivande stund är väderprognoserna positiva för Lidköping både för imorgon, torsdag och fredag så passa på att flyg!

Klubbens resultat i segelflygallsvenskan är inte heller fy skam. Hitintills har vi samlat ihop 67 121 hastighetspoäng i allsvenskan genom Hans, Kjell, Hans och Kjell Folkesson, Torbjörn Hägnander och Stig Johansson. Resultaten räcker just nu till en andra plats i allsvenskan, leder gör Uppsala.

I Eskilstuna Open har Claes Andersson tagit hem en tredje plats i klassen 2-sits/standard. Han blev endast slagen av standardklasslandslagets Ronny Lindell, Landskrona och Janne Nordh Örebro. Det blev endast två tävlingsdagar.

Klubben hyr Ekgården av kommunen. Vi har fått möjligheten att hyra ut delar i andra hand till en tysk firma så det ser ut som vi i sommar kan erbjuda några rum till uthyrning för klubbgäster samtidigt som vi gör en vinst på arbetet. P-O Johansson leder projektet och får stor hjälp av Hans Christensson och administrativt hjälps jag och Claes Hägnander åt.

Skolningen flyter på under ledning av Hans Folkesson, som vardagkvällar får hjälp av Claes Andersson. I lördags blev det första EK flygning för Roger Jonsson, som förhoppningsvis blir klar med sitt C-diplom i veckan – grattis!

Under april och maj har vi gjort massvis av prova-på starter. Det är många som hjälpt till med detta och det är vi väldigt tacksamma för. Vi är just nu inne i en extra intensiv period med prova-på starter, närmast Segelflygets dag!

I klubbstugan har många av er noterat att det fins affischer om segelflygets dag den 30 maj. Gör gärna en sista insats med att sätta upp så många affischer ni kan på anslagstavlor och sprid budskapet till bekanta. Exempelvis kan ni skicka ut ett e-postmeddelande till vänner och bekanta. Ni skulle kunna skriva på följande vis: Kom gärna och besök mig ute på Lidköpings Flygplats den 30 maj. Då har vi och 39 andra segelflygklubbar öppet hus och ni har möjlighet att få se vad min sport går ut på. Det finns också möjlighet att prova-på segelflyg till närmast självkostnadspris. För 15-20 åringar fins det också en tävling där det går att vinna en pilotutbildning. Läs mer på www.segelflygetsdag.se Vi behöver även er hjälp under segelflygets dag den 30 maj.

Hitintills är följande fördelning av uppgifter gjord:

Bogserförare Kurt Littorin/Bo Knutsson
Flygledare Kjell Folkesson
Journalskrivare Michal Stransky
Informatör isättning flp Hans Christensson/Lennart Hägnander
Markhjälp Jens/Roger/Max/Gösta/P-O
Filmvisare Alexander Scott/Robin Johansson
Hastighetstävlingen Stig Johansson
Servering Gröndahl/Avbytare (bla Ursula mfl)
Pilot UHT Claes A
Pilot UOK Janne A/Hans Folkesson
Pilot UAB Kurt Friden

Det finns utrymme för många fler att hjälpa till. Har du möjlighet att hjälpa till så hör av dig till mig via e-post till kjell@flygsport.org eller ring 0704-383707.

Vi samlas på söndag 08:45 och drar ut samtliga segelflygplan och ställer upp dem vid stråket. De vi inte flyger med spikas ute. Servering och filmvisning sker i gamla tornet. Det kommer ges möjlighet att friflyga under segelflygets dag med ensitsare och privata flygplan.

Det är dessutom utlyst en hastighetstävling där den pilot för klubben som har bästa hastighetsresultat i RST där distansen maximalt får vara 150 km gör att klubben kan vinna en vecka med Ållebergs Duo-Discus XLT. Det här skall vi väl vinna! Segelflygets dag är en nordisk satsning på att visa upp segelflyg. I Sverige satsar vi med att annonsera (med UHT på bild) på Facebook, Flygrevyn och i Aftonbladet (onsdag och fredag). Läs mer på www.segelflygetsdag.se  

NLT har haft en ungdomsreporter som intervjuat våra unga medlemmar och provat på segelflyg. Artikeln skall publiceras den här veckan.

Den 4 juni behöver vi också hjälp då De la Gardiegymnasiet kommer och vill prova-på segelflyg. Har du möjlighet att hjälpa till maila hans@folkessonab.com

Efter segelflygets dag så är det snart dags för 6 juni. Vi kör detta trots att det är tätt inpå segelflygets dag då det är en bra tradition vi skapat i Lidköping. Det innebär alltså att vi, motorflygklubben och modellflygklubben har öppet hus.

Kan du hjälpa till den 6 juni så meddela mig det på kjell@flygsport.org  

Jag vill också passa på att uppmana er att när vädret tillåter flygning så passa på! Njut av den fantastiska utsikten, antingen en skön kvällstur med motorseglaren till en granklubb eller det jag älskar mest att sträckflyga och i 5 meters blåsan över Småland kommer ormvråken och visar att det går att få ut lite till!

Många flyghälsningar,
Kjell Folkesson
0704-38 37 07
Ordförande
Lidköpings Flygklubb

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)