Claes tog hem tredjeplatsen

Publicerad av Rasmus Johansson

9-15 maj avgjordes årets Eskilstuna Open i segelflyg. Tyvärr motarbetades mästerskapet av vädret så det blev endast två tävlingsdagar.

Första dagen bjöd på pangväder. I 2-sits/standard gavs en 355 km lång uppgift där Claes Andersson tillsammans med Jan Andersson tog andra plats med en snitthastighet av 120,8 km/t vilket räckte till en andra plats. Vann dagen gjorde Ronny Lindell från Landskrona. Ronny flög LS8 och gick runt med ett snitt på 124 km/t.

Andra tävlingsdagen flög Claes tillsammans med Gösta Andersson. En 18 mil lång uppgift gavs.

– Det var väl ingen som trodde att det skulle gå att ta sig runt banan med heltäckande molntäcke. Tävlingsledningen tipsade oss om att hänga vagnen på bilen och vara beredda på att hämta, säger Janne.

Claes och Gösta tog sig dock runt med en snitthastighet av 60,6 km/t, vilket räckte till fjärde plats. Vilket ändå får ses som en bravad. De var bara fyra i klassen som kom runt av 10 tävlande. Vann dagen gjorde åter Ronny med drygt 74 km/t i snitthastighet. Tvåa för dagen och även totalt blev Janne Nordh från Örebro.

Claes räklnar emd revansch vid 2-sits SM i Uppsala senare i år. För slutresultat: