Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Lyckad säsongsupptakt tog oss upp i allsvenskledning

Publicerad av Rasmus Johansson

Allt gick bra förutom lite propellerstörning på Dimonan vilket verkar vara säsongsupptakts tradition liksom att det var lite mer att utföra efter att några stag till skevrodren på UOK var bytta. Allt gjordes under dagen och alla maskiner provflögs utom LS6an som den sista kabeldragningen av Flight Recordern återstår att genomföras.

Under påskafton var det pangväder och vi flög med allt utom LS6an och av de privataflygplanen var Duo Discusarna och LS10an i luften. Kraftiga stig och molnbas som till slut hamnde på hela 2000 meter gjorde oss som flyg väldigt lyckliga.

Jag och pappa passade på att åka en 117,9 km FAI-triiangel med start Hasslösa vidare till Kinnarp fabriker-Kärnsjukhuset (Skövde) och mål i Hasslösa. Vi åkte den två varv första varvet med en snitthastighet på 119,81 km/t och andra varvet drygt 110 km/t. En skön start som ger 13 887 hastighetspoäng i RST och just nu ledning i hastighetstävlingen. Därmed har klubben även tagit ledningen i segelflygallsvenskan!

Tävlingsmässigt passade även Leif Sendilus på med att göra en höjdvinst 1549 meter. Låt oss hjälpas åt att behålla den allsvenska ledningen!

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)