Det är nu möjligt att köpa presentkort på webbplatsen. Gå till butiken

Tack för lyckade insatser

Publicerad av Rasmus Johansson
Detta inlägg publicerades för mer än 1 år sedan och innehållet kan därför vara utdaterat

Vi har nu avverkat drygt halva flygsäsongen och haft ett relativt normalt flygtidsuttag. Maj och juni bjöd på bra väder medan juli varit mycket regnig. Trots dåligt väder blev Västsvenska mästerskapen mycket lyckat. Vi fick ut tre hyggliga flygdagar med väl planerade banor. Resulatmässigt hävdade sig klubben väl genom vinst av Leif Sendelius i 18m/öppna en andraplats i tvåsits för undertecknad tillsammans med Göran Bristav och en tredjeplats i klubbklassen för Magnus Kjällström. Magnus var för övrigt den ende i klubbklassen som gick runt banan tredje tävlingsdagen, men genom att inga andra kom över 10 mil blev det inga poäng för denna fina insats. Fullständiga resultat hittar du genom att gå in på DM-hemsidan under ’Resultat’. Vad som är viktigast är att alla 26 deltagare var mycket nöjda med tävlingen och det är tack vare jätteinsatser från tävlingsledning och funktionärer.

Många av de aktiva funktionärerna har också ställt upp när det gäller provstarter samt öppet hus den 6 juni. Genom dessa insatser har vi kunnat genomföra årets idrottslyft med 20 000 kr i bidrag från RF. Totalt har vi flugit nästan 100 provstarter med ungdomar under 21 år. 

Sammanfattningsvis vill vi i styrelsen rikta ett stort tack till alla medlemmar, som ställt upp och jobbat med dessa aktiviteter. Ett speciellt tack till de fruar som förutom normalt tålamod med sina flygande män också höll igång cafeteria och fixade avslutningsfesten.

Jag vill också uppmana dig att verkligen utnyttja de två kommande månaderna för segelflygning. Vi som lägger en stor del av vår fritid på att hålla igång klubben kan inte få en bättre belöning än att se våra medlemmar flyga. Vi kräver inte att alla ska jobba lika mycket, men att år efter år se medlemmar flyga mindre och mindre för att slutligen droppa av helt, tar väldigt mycket energi. En fundamental förutsättning för en flygklubbs framtid är ju att vi har flygande medlemmar och därför är det viktigt att du både flyger mer och hjälper oss att värva nya elever. Passa på att ta med grannens ungdomar eller jobbarkompisarna på en flygtur.

Trots att det flygs en hel del ser man aldrig att det är fullbokat i ’Boka plan’ så det kan knappast finnas bättre förutsättningar.

På segelflygets dag den 16 augusti blir det som vanligt allmänt möte med korvgrillning. Vi kör igång grillen vid 18-tiden och mötet börjar när termiken är slut. Vi vill då diskutera klubbens framtid och det är viktigt att ni aktivt bidrar med synpunkter.

Med flygarhälsningar

Hans 

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m Stråket ej i bruk!
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)