Juniorer tar täten i klubbklassen i svårfluget väder

Publicerad av Rasmus Johansson

Efter Björns skadade flygplan är det nu 25 deltagare kvar och vi tävlar i tre klasser. Det var blåsten som gjorde det obehagligt för flera av deltagarna, det tillsamamns med utflakade moln hindrade solinstrålningen så mycket att man tvingades ta beslut att vänta på en plats tills vädret förbättrades framåt. Chansade man var det en åker som väntade. – Jag skulle vänt tidigare vid Älgärås-området, då hade det gått snabbare, avslöjar Hannes Wemming från Kronobergs segelflygklubb, som trots misstaget var snabbast runt i klubbklassen. Hannes nyss hemkommen från junior-VM i Finland där det gick dåligt har uppenbarligen funnit formen till mästerskapen i Lidköping.

– Det var en skoj flygning, säger Hannes som blev en av fem att ta sig runt i klubbklassen. De andra tio hamnade på diverse åkrar.
Förre senior landslagspiloten Magnus Kjällström från Lidköping gör i mästerskapen comeback efter 20 år blev först femma idag.

I tvåsitsarklassen och 18-metersklassen var det bara dagssegraren som kom runt dagens uppgift. För kartor på banor och fullständiga resultat besök: http://www.soaringspot.com/dmwest09/results/

Imorgon blir vädret labilare och mer regnskurar i området med mer vind. Stämmer prognosen kommer det bli ytterst svårt att få till tävlingsdag. Vi kommer dock att försöka. Tävlingarna pågår t om fredag.

Mån
Tis
Ons
Tors
Fre
Lör
Sön

Fältet (LDK/ESGL)

Radiofrekvens
131.765 Mhz
Bana 06/24
Asfalt 1990m
Stråk 06/24
Gräs 875m
Höjd över havet
ca. 60m (199ft)